Espanya prohibeix les inversions en armes

31 juliol 2015 a Bloc

L’Estat espanyol esdevé el desè país en prohibir el finançament de les bombes de dispersió, així com les mines antipersona i armes amb efectes similars. Així ho explicita l’aprovació de La Llei 27/2015 de 28 de juliol, que modifica la Llei 33/1998, després de l’èxit de la campanya Stop inversions explosives.

 

Les entitats impulsores de la campanya asseguren que l’entrada en vigor d’aquesta llei suposarà una nova etapa cap al desarmament i la pau. Stop inversions explosives ha estat impulsada pel Centre Delàs de Justícia i Pau, la Fundació per la Pau, el Movimient per la Pau, la Plataforma per la Pau de Lloret i Setem, membres de la Cluster Munition Coalition.

Un pas endavant

L’ús , producció, comerç i emmagatzematge d’aquestes armes estava prohibida a 107 països, arran d’un tractat mundial signat el 2008, però en alguns casos es podia finançar als estats no signants del tractat, fins l’aprovació de la llei 27/2015 que ho prohibeix.

Stop Inversions explosives seguirà treballant en la denúncia de les inversions en armes també en coordinació amb plataformes com Banca Armada, BBVA sense armes, Banc Santander sense armes, Caixabank sense armes i Banc Sabadell sense armes. Les entitats de finances ètiques sempre s’han oposat a aquest tipus d’inversions, ja des del seu inici.

CompartirPiula-ho