Fiare Banca Etica inaugura oficina i ja permet contractar comptes bancaris

27 març 2014 a Bloc

El passat 27 de març Fiare Banca Etica va inaugurar formalment la seva oficina bancària a Bilbao. Aquesta fita ha estat el fruit de molts anys i molt treball per part d’infinitud de persones i organitzacions que van creure que una altra forma de fer banca era possible.

 

El projecte Fiare va néixer a la dècada dels 2000 amb la intenció de crear una banca ètica i cooperativa, en mans de la societat civil. El 2006 va passar a actuar com a agent de Banca Popolare Etica, un banc cooperatiu italià fundat el 1999, i després de molt d’esforç invertit en el procés, va passar a fusionar-se amb la cooperativa italiana per crear el primer banc ètic cooperatiu d’àmbit europeu.

En aquest sentit, des de Fiare Banca Etica s’ofereix ja la possibilitat de sol·licitar online els serveis de compte corrent i targeta de dèbit per contractar la nostra operativa bancària amb ells.

Fiara és una de les 4 principals entitats de finances ètiques que hi ha a Catalunya: Oikocredit, Coop57, Triodos Bank i el mateix Fiare. Només aquests dos últims es consideren bancs, pròpiament.

CompartirPiula-ho