Nou material: Enfoca els teus diners

20 juny 2013 a Bloc

Com funciona la banca ètica? Què fan amb els meus diners? Esperem que aquesta guia t’ajudi a apropar-te a les entitats de finances ètiques i, així, aconseguir que els nostres diners puguin servir per empènyer la societat cap a realitats més justes, sostenibles, solidàries i humanes.

L’evolució i el creixement del sistema de finances ètiques, especialment els darrers anys, han estat més significatius que mai. I això, entre d’altres motius, creiem que és degut a dos factors. Per una banda, l’evidència que les entitats financeres convencionals, amb la seva fixació per l’obtenció del màxim benefici, porten a terme la seva activitat de manera que en molts casos provoquen conseqüències negatives pel conjunt de la societat. Per l’altra banda, un augment de la presa de consciència per part de la ciutadania de gestionar amb responsabilitat els seus diners i que aquests puguin servir per generar conseqüències positives i ser un motor de desenvolupament social i econòmic.

L’evidència de la crisi financera i del comportament poc ètic d’algunes entitats financeres convencionals, combinat amb l’explosió de moviments socials i ciutadans com el 15M han posat al centre del debat el paper que les entitats financeres han de jugar a la nostra societat.
Tots aquests factors han accelerat el coneixement i el creixement de les entitats de finances ètiques incorporant cada cop més persones, empreses i entitats que s’han decidit a fer el pas per a que els nostres recursos econòmics treballin en benefici d’una transformació social en positiu que s’albira imprescindible.

La Campanya Demana Banca Ètica reeditem una nova edició revisada de la guia “Enfoca els teus diners. Invitació a les finances ètiques” per a mostrar-vos les alternatives existents, tant en l’ambit català com en l’internacional, que han de seguir creixent i donar resposta a totes les persones i organitzacions que volen viure les seves relacions econòmiques de manera coherent amb els seus principis ètics.

 

“He arribat a la conclusió que no sóc capaç de canviar el món, ni tan sols una part d’ell.Només tinc el poder de canviar-me a mi mateix. I si decideixo canviar-me a mi mateix, no hi ha força policial al món que m’ho impedeixi. La decisió depèn de mi, i si vull fer-ho, puc fer-ho. 

Però el punt més fascinant és que si jo canvio, pot ocórrer alguna cosa
en conseqüència que condueixi a un canvi al món.”

Manfred Max-Neef

CompartirPiula-ho