Una història i bon estiu!

1 agost 2013 a Bloc

Des de la campanya Demana Banca Ètica volem desitjar-vos molt bon estiu – i bones vacances a qui les pogueu disfrutar- regalant-vos una història de transformació social a través de la moneda.


Una consumidora se’n va a comprar un llibre. Però decideix no comprar-lo en una gran cadena, de les que venen llibres com llonganisses, sinó que s’acosta a una petita llibreria cooperativa.

I pren encara una segona decisió: no pagarà el llibre amb euros sinó amb ecosols, la moneda catalana de l’economia solidària. Els ha comprat a la Xarxa d’Economia Solidària a un canvi avantatjós: 55 ecosols per 50 euros.

Les llibreteres que acaben de vendre el llibre aprofiten els ecosols que tenen a les mans per comprar-se el berenar a una cooperativa de consum ecològic. I aquests ecosols, que ara són a la cooperativa de consum, es faran servir per enviar un paquet amb una cooperative de serveis de missatgeria sostenible, la qual els utilitzarà per adquirir una assegurança ètica i per pagar una factura de llum a una cooperativa d’energia verda… així, successivament, fins que un dia tornaran a la consumidora que els va moure per primer cop.

T’imagines que els ecosols de la consumidora que volia un llibre comencen a circular i circular per organitzacions de l’economia solidària, associacions i cooperatives que funcionen de manera democràtica, participativa, respectuosa amb el medi i socialment responsable? T’imagines que una compra tan petita acabi enfortint un mercat no capitalista en què hi poden participar milers de ciutadanes?

La fórmula existeix. Es diu mercat ecosol i l’estem construint plegades. Tu també pots participar-hi amb les teves idees o amb les teves aportacions. Informa’t a la campanya ECOSOLIDARITZA’T de la XES.

CompartirPiula-ho