Universitat i Economia Solidària

4 abril 2014 a Bloc

La Fundació Autònoma Solidària, la Fundació Solidaritat UB i UPF Solidària organitzen unes jornades per reflexionar, debatre i aprendre sobre l’Economia Social i Solidària com a resposta a l’actual model econòmic en crisi. Tindran lloc els dies 9, 10  i 11 d’abril  a la Facultat de Biblioteconomia de la UB i combinaran xerrades, taules rodones, tallers, rutes guiades sobre el cooperativisme a Sants, entre d’altres.

 

Davant l’actual context de crisis i d’agreujament de les desigualtats socials, les jornades “Economia Social i Solidària: Construint coneixement per al canvi social“ volen ser un espai de formació i sensibilització entorn a l’ESS com una alternativa real, sostenible i transformadora. Alhora, es plantegen com un punt de trobada i intercanvi entre la universitat i el sector que estimuli el debat entorn al paper d’aquesta com a promotora de coneixement crítici afavoreixi la creació de noves sinèrgies en aquest sentit.

L’Economia Social i Solidària (ESS) és una proposta que prioritza la satisfacció de les necessitats humanes i el compromís amb el seu entorn natural i social per sobre del lucre, i integra la democràcia, la participació i la solidaritat com a elements indissociables de l’activitat econòmica.

Des d’una doble mirada teòrica i pràctica, les activitats centrals inclouran debats sobre alternatives econòmiques, reptes i iniciatives universitàries en EES, tallers de cooperativisme, finances ètiques i consum responsable, o taules d’experiències locals i internacionals. Les sessions aniran a càrrec de referents acadèmics, com ara Miren EtxezarretaCarmen Sarasúa i Albert Recio, de centres com l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB), i de persones expertes de diverses entitats i col·lectius, entre els quals hi ha el Seminari Taifa, laXarxad’Economia Solidària, el CRIC- Revista Opcions o La CiutatInvisible. Durant totes les jornades, es mostrarà l’exposició Banca Ètica versus Banca Bruta, de la Campanya Demana Banca Ètica.

Les jornades també comptaran amb la participació del Marcos Arruda, professor en economia i educació, president de l’Instituto de Políticas Alternativas para o Cone Sul de Brasil, país amb una llarga trajectòria en iniciatives d’economia solidària per part de la societat civil, l’administració pública i, més recentment, la universitat. Pots consultar el programa complet al blog de les jornades.

La participació a les jornades, que tindran lloc del 9 a l’11 d’abril, està reconeguda amb 2 crèdits de lliure elecció o 1 crèdit ECTS per la UAB i 1 crèdit ECTS per la UB. Per al reconeixement de crèdits acadèmics, caldrà inscriure’s aquí abans del 2 d’abril. Per a les resta de persones interessades en participar-hi, l’entrada és lliure i gratuïta a totes les activitats

CompartirPiula-ho